Välj ett språk och tryck sedan på "Skicka"

Image

Fastställande av "Remote Administration finns på" problemet (TP-LINK / TL-WDR4900)


Obs: Om du inte kan åtgärda problemet efter att du följer dessa instruktioner, kanske vi kan hjälpa. Få hjälp av RouterCheck stöd.Image


Förstå problemet "Fjärradministration finns på"

Fjärradministration är en bekvämlighet funktion som router leverantörer tillhandahåller för att underlätta fjärrhantera din router. Normalt, når du de administrationsfunktionerna (t.ex. byte av WiFi lösenord) endast från datorer i hem- och ansluten till nätverket. Funktionen för fjärradministration kan alla datorer på Internet som vet administratörslösenord för administratören funktioner.

Inledningsvis, låter fjärradministration farligt, så det är värt att överväga varför någon skulle vilja möjliggöra den. Många människor aktiverar det om de är att hjälpa en vän eller familjemedlem ställa in deras datorsystem, särskilt om det vän bor långt bort. Fjärradministration kan någon att åtgärda problem med en väns router utan att behöva vara Vännens hemma. Andra människor aktiverar Remote Administration så att de kan komma åt deras routerns funktioner medan du hemifrån--till exempel på jobbet eller på semester.

Men dina goda avsikter för att aktivera fjärradministration är säkert mycket större än de verkliga farorna. Endast routerns administratörslösenord stoppar hackare från att bryta in i nätverket. Ett trivialt lösenord kommer inte att stoppa någon och även ett bra lösenord kan inte stoppa en beslutsam hacker. Det beror på att hackare kan enkelt använda automatiserade verktyg som kan gissa tusentals lösenord en minut, och mycket få routrar göra någonting för att stoppa någon från att gissa.

Image


Vad är risken för inte fästande den här problem?

Att aktivera fjärradministration på din router är definitivt farligt. När du gör detta, hackare kan och kommer att hitta dig, och de kommer att försöka bryta sig in i din router. Om du insisterar på att använda den här funktionen, måste du använda ett starkt lösenord. Om hackers försök att bryta i, vet de alla default lösenord samt de vanligaste som människor använder.

Leverantörsdokumentation

Ofta är det en bra idé att titta igenom routerns dokumentation för att lära dig att åtgärda problem. Gå till leverantörens supportwebbplats där du kan hämta dokumentation.


Hur man löser problemet "Fjärradministration finns på"


Step 1: Logga in på routern

Du använder en webbläsare att interagera med din router och åtgärda dess konfigurationsproblem. Men innan du kan interagera med din webbläsare, måste du logga in i den. RouterCheck kan ge dig detaljerade instruktioner för att logga in till routern.

Step 2: Om du loggar in framgångsrikt, routerns hemsida öppnas.

Step 3: Gå till sidan administratör.

Hitta sidan med administratörsinställningarna. Sidnamnet kan likna:

  • Administratör
  • Administration
  • Administratörsinställningar

Navigera till den här sidan genom att klicka på lämpliga menyobjekt och knappar.

Step 4: Om du är framgångsrik, öppnas routerns administratör sida.

Step 5: Stänga av fjärradministration

Leta efter en kryssruta som du kan stänga av fjärradministration. Den här kryssrutan kan kallas något som:

  • Fjärradministration
  • Administrera routern från WAN
  • Aktivera Web Access från WAN

Se till att du lämnar kryssrutan i ett tillstånd så att fjärradministration är avstängd.

Step 6: Kör RouterCheck.

Nu när du har fixat ditt problem, kör RouterCheck igen för att verifiera att du verkligen har åtgärdat problemet.


RouterCheck Support | Sericon Technology Inc. © 2015-2019