Välj ett språk och tryck sedan på "Skicka"

Image

Fastställande av "Portar är öppna" problemet (TP-LINK / TL-WDR4900)


Obs: Om du inte kan åtgärda problemet efter att du följer dessa instruktioner, kanske vi kan hjälpa. Få hjälp av RouterCheck stöd.Image


Förstå problemet "Portar är öppna"

Öppnar en port på routern (även kallad "vidarebefordra en port") innebär att en port på en enhet i nätverket vidarebefordras till en port på din router. Detta gör att datorer utanför nätverket komma åt resurser på datorer i ditt nätverk. Du kanske vill göra detta av följande skäl:

  • Vissa spel vill du öppna en port för att aktivera vissa funktioner.
  • En nätverksansluten lagringsenhet kan du komma åt dina filer från var som helst om du öppnar en port.
  • En dator i ditt hem kan fjärradministreras om du öppnar en port.

Öppnar en port på routern är riskabelt. Din datorresurser är tillgängliga för världen. Endast den trygghet system körs på den tjänst du utsätta är att hålla skurkarna. Vi rekommenderar starkt att du inte öppna några portar på routern om du verkligen förstår konsekvenserna och vidta rätt åtgärder.

Image


Vad är risken för inte fästande den här problem?

Portarna förblir öppen på routern inbjuder problem. Hackare kan enkelt skanna ditt nätverk för att leta efter öppna portar. När de hittar öppna portar, försöker de utnyttja dem. En hacker som går in i nätverket via en öppen port kan sedan komma åt mer resurser i nätverket.

Om en port är öppen på din router och du vet inte hur det öppnades, kan du ha andra nätverk säkerhetsproblem. Rekommendation: Gå igenom alla säkerhetsaspekter för alla enheter som kör i hemnätverket.

Leverantörsdokumentation

Ofta är det en bra idé att titta igenom routerns dokumentation för att lära dig att åtgärda problem. Gå till leverantörens supportwebbplats där du kan hämta dokumentation.


Hur man löser problemet "Portar är öppna"


Step 1: Logga in på routern

Du använder en webbläsare att interagera med din router och åtgärda dess konfigurationsproblem. Men innan du kan interagera med din webbläsare, måste du logga in i den. RouterCheck kan ge dig detaljerade instruktioner för att logga in till routern.

Step 2: Om du loggar in framgångsrikt, routerns hemsida öppnas.

Step 3: Navigera till sidan portar.

Du vill hitta en sida som gör att du kan öppna portar på routern. Sidnamnet kan likna:

  • Portinställningar
  • Brandvägg
  • Portforwarding

Navigera till den här sidan genom att klicka på lämpliga menyobjekt och knappar.

Step 4: Om du är framgångsrik, öppnas routerns portar.

Step 5: Ta bort alla öppna portar.

Leta efter en lista över portar som har vidarebefordrats från en enhet i nätverket till din router. Listan innehåller IP-adressen för vidarebefordran enheten och relevanta porten. Kontrollera om det finns en kontroll för att ta bort den öppna porten. Om det finns, ta sedan bort den.

Step 6: Kör RouterCheck.

Nu när du har fixat ditt problem, kör RouterCheck igen för att verifiera att du verkligen har åtgärdat problemet.


RouterCheck Support | Sericon Technology Inc. © 2015-2019