Välj ett språk och tryck sedan på "Skicka"

Image

Hur du fyller på ny firmware på routern (TP-LINK / TL-WDR4900)


Obs: Om du inte kan åtgärda problemet efter att du följer dessa instruktioner, kanske vi kan hjälpa. Få hjälp av RouterCheck stöd.Image


Förstå frågan

Firmware är på sikt för den programvara som körs på din router. Eftersom en router är ju också en dator. Som någon programvara, firmware kan ha fel, och den uppdateras då och då. Uppdatera routerns firmware är dock lite annorlunda än uppdatera datorns programvara. Följ anvisningarna nedan för att uppdatera routerns firmware. De är lätta att följa.

Leverantörsdokumentation

Rekommendation: Se routerns dokumentation för att lära dig att åtgärda problem. Gå till leverantörens supportwebbplats där du kan hämta dokumentation.

Image


Hur du fyller på ny firmware på routern


Step 1: Logga in på routern.

Innan du börjar, måste du bestämma vilken version av firmware din router körs för närvarande. För att göra det, måste du logga in till routern. RouterCheck kan ge dig detaljerade instruktioner för att logga in till routern.

Step 2: Kontrollera routerns firmware version.

Titta igenom routerns gränssnitt och hitta den firmware versionen. Det ska tydligt visas.

Step 3: Fastställa den senaste tillgängliga firmware versionen.

Besök router säljarens hemsida för att undersöka ladda ner nyare firmware. Titta igenom nedladdningssida för din router modell till den senaste firmware-versionen. Klicka här för leverantörens supportwebbplats, där du kan ladda ner firmware.

Step 4: Hämta den senaste programvaran.

Om din router körs den senaste firmware, behöver du inte göra något annat. Om inte, sedan ladda ner den senaste firmware versionen till din dator. Se till att du ladda ner exakt firmware som din router behöver. Viktigt: Firmware måste exakt matcha den routermodellen. Router modellerna har dessutom ofta också revisionsnummer som måste matcha.

Step 5: Ladda upp den nya firmware till routern.

Tillbaka till routerns gränssnitt i webbläsarens fönster som du öppnat tidigare. Öppna till sidan administratör och se hur man uppdatera routerns firmware. Detta kommer vanligtvis vara en redigeringsruta med en webbläsare knapp som gör att du kan Välj den firmware bild som du vill uppdatera. Välj den firmware som du just laddat ned och starta processen.

Step 6: Vänta på magiskt att hända.

Om du har gjort allt korrekt hittills, bör den nya firmware laddas in i din router. Stäng inte av strömmen till routern tills processen är klar. Kanske är det dags för en paus. Ta dig bort av routrar och sjunga en liten sång. Vi rekommenderar G.T.O. av Ronny & The Daytonas. Det handlar om rätt längd för en router-uppdatering.

Step 7: Routern startas om.

Efter routern uppdateringar, bör det starta om sig själv. När routern startas om, logga tillbaka in på routern och kontrollera att versionsnumret har ändrats.

Step 8: Du är klar!

Du har uppdaterat routerns firmware.


RouterCheck Support | Sericon Technology Inc. © 2015-2019