Välj ett språk och tryck sedan på "Skicka"

Image

Fastställande av "Riktiga DNS servrar" problemet (TP-LINK / TL-WDR4900)


Obs: Om du inte kan åtgärda problemet efter att du följer dessa instruktioner, kanske vi kan hjälpa. Få hjälp av RouterCheck stöd.Image


Förstå problemet "Riktiga DNS-servrar"

DNS är den process som förvandlar webbplats namn till de internet-adresserna som låter datorn ansluta till webbplatser. Denna process sker med hjälp av en DNS-Server som fungerar som en automatisk 411 system bakom kulisserna. Saker hända så snabbt och smidigt, du kanske inte ens vet att de arbetar, men hälsa DNS-systemet är kritisk till din spindelväv beter erfarenhet.

Det finns många DNS-servrar som körs på internet. Populära inkluderar Google DNS och öppen, båda är effektiva och tillförlitliga. En som du använder är ofta konfigurerad i din router. Om du inte anger en DNS-Server att använda i din router, tillhandahålls som du använder ofta åt dig automatiskt av din Internetleverantör.

När hackare kompromiss routrar, ändra de ofta routerns DNS-inställningar så att de kan kontrollera DNS-systemet. Detta är dåligt eftersom de ofta konfigurera routern att använda en rogue DNS-Server som de kontrollerar. Detta tillåter dem att vilseleda din surfning när de vill.

RouterCheck analyserar routerns DNS-inställningar för att se till att de inte manipulerats.

När du konfigurerar din router för att använda en viss DNS-Server, är det sällsynt att servern faktiskt hanterar dina DNS-förfrågningar. I stället vidarebefordras dina förfrågningar till en annan DNS-Server som styrs av den som du har konfigurerat. Vi kallar denna server din "riktiga DNS Server" och det används så att det finns mer än en server bearbeta inkommande begäranden. Om RouterCheck finner att människor har rapporterat problem med denna server, föreslår vi att du konfigurerar din router om du vill använda en annan DNS-Server.

Image


Vad är risken för inte fästande den här problem?

Med en hacker-kontrollerade DNS-Server sätter varje enhet i nätverket i riskzonen. Men det är svårt att avgöra om en DNS-Server körs verkligen av hackare, eller är helt enkelt göra något det inte borde. För mer information, Läs meddelandet med problematiska servern. För att vara säker, föreslår vi att du konfigurerar en annan DNS-Server.

Leverantörsdokumentation

Ofta är det en bra idé att titta igenom routerns dokumentation för att lära dig att åtgärda problem. Gå till leverantörens supportwebbplats där du kan hämta dokumentation.


Hur fixar problemet "Riktiga DNS-servrar"


Step 1: Logga in på routern

Du använder en webbläsare att interagera med din router och åtgärda dess konfigurationsproblem. Men innan du kan interagera med din webbläsare, måste du logga in i den. RouterCheck kan ge dig detaljerade instruktioner för att logga in till routern.

Step 2: Om du loggar in framgångsrikt, routerns hemsida öppnas.

Step 3: Navigera till sidan DNS-inställningar.

Du vill hitta sidan som gör att du kan konfigurera DNS-serverinställningarna. Sidnamnet kan likna:

  • Internet-alternativ
  • WAN-alternativ
  • DNS-inställningar

Navigera till den här sidan genom att klicka på lämpliga menyobjekt och knappar.

Step 4: Om du är framgångsrik, öppnas routerns DNS-inställningar.

Step 5: Välj en ny DNS-Server

En möjlig lösning på DNS-relaterade problem är att explicit ange DNS-servern du vill använda i routerns konfiguration. Det första steget att göra det är att välja vilken DNS-Server du vill använda

Det finns många offentligt tillgänglig DNS-servrar som du kan använda gratis. Populära val invlude Google DNS och öppen. Alternativt, tala med din ISP för att lära dig hur du configre din router för att använda deras DNS-servrar.

Step 6: Konfigurera inställningarna för DNS-servern

På sidan med DNS-servern inställningar bör du hitta flera lådor där du kan välja de DNS-servrar som du vill använda. Det är tillrådligt att använda minst två servrar, så att om det finns ett problem att kontakta först, den andra en får användas. Ofta benämns dessa som primära och sekundära servrar.

Fyll i den information som du har om den DNS-Server som du har valt. Detta måste göras i form av IP-adresser, eftersom en DNS-Server skulle vara nödvändigt att lösa en vanlig webbplatsnamn.

Step 7: Kör RouterCheck.

Nu när du har fixat ditt problem, kör RouterCheck igen för att verifiera att du verkligen har åtgärdat problemet.


RouterCheck Support | Sericon Technology Inc. © 2015-2019