Välj ett språk och tryck sedan på "Skicka"

Image

Fastställande av "Testade sårbarhet fel" problemet (Sagemcom / F@ST 4350)


Obs: Om du inte kan åtgärda problemet efter att du följer dessa instruktioner, kanske vi kan hjälpa. Få hjälp av RouterCheck stöd.Image


Förstå "Testade sårbarhet fel" problemet

Dator säkerhetsexperter runt om i världen testar ständigt konsument-routrar att leta efter eventuella sårbarheter. När de hittar en sårbarhet, de kontakta tillverkaren av routern och ge dem tillräckligt med information så att de kan åtgärda problemet, förhoppningsvis i nästa utgåva av routerns programvara. Obs: programvaran som körs på en router kallas vanligen "firmware" Efter att ha väntat lite tid att låta leverantören att åtgärda problemet, gör säkerhetsexpert hans resultat offentliga att varna andra om de potentiella farorna ute. Detta är allmän praxis i branschen, och folk är överens om att systemet fungerar bra.

Om RouterCheck säger att en viss router inte passera en testade vulnerabilitiy, betyder det att routern var explicitiely testats för detta säkerhetsproblem och misslyckades. Med andra ord, har att routern en känd sårbarhet som är inbäddad i det är firmware. Problemet kommer att vara där om inte nyare firmware från den leverantör som fixar problemet är laddad på routern.

Image


Vad är risken för inte fästande den här problem?

Tyvärr, avslöja en sårbarhet för allmänheten ger också en varning till hackare att det finns hundratusentals, om inte miljontals sårbara routrar ute. Du kanske känner att även om din router har en känd sårbarhet, det är okej eftersom "Hur de någonsin kommer att hitta mig?" Tyvärr, att hitta en router med en sårbarhet är kanske lättare än du kanske tror.

Som ett exempel - hittade vintern 2014, en säkerhet forskare ett mycket stort problem med många router modeller som han kallade "Olycka Cookie". Media rapporterade om detta problem och hävdade att det fanns över 12 miljoner routrar ute som var susceptable till problemet. Där har ett antal lik 12 miljoner kommer från? Enkelt - det kom från forskaren som skannas på hela internet söker routrar med detta problem, och han fann 12 miljoner av dem. Om en säkerhet forskare kan hitta att många utsatta routrar, kan inte hackare vara långt efter.

Så vad är den verkliga risken till dig om du har några kända säkerhetsproblem?. Det är svårt att säga - det beror faktiskt på sårbarhet hittade. Vissa sårbarheter är bara riktigt dåliga obehag - andra tillåter övertagande av hela nätverket.

Leverantörsdokumentation

Ofta är det en bra idé att titta igenom routerns dokumentation för att lära dig att åtgärda problem. Gå till leverantörens supportwebbplats där du kan hämta dokumentation.


Hur till sätta fast "Testade sårbarhet fel" problemet


Tyvärr är finns det bara ett sätt att åtgärda ett problem med en router som har en sårbarhet enbedded i det firmware. Du måste uppdatera firmware, förutsatt att det finns en nyare version som fixar ditt problem.

Tanken på att uppdatera en enhetens firmware låter mycket skrämmande för många människor, men det är verkligen inte nödvändigt. De flesta leverantörer gör processen ganska enkelt, så det finns inget att vara rädd för. Du kan läsa mer här: Lära sig att ladda nya firmware på routern


RouterCheck Support | Sericon Technology Inc. © 2015-2019