Välj ett språk och tryck sedan på "Skicka"

Image

Fastställande av "Dålig administratörslösenord" problemet (ASUS / RT-AC66U)


Obs: Om du inte kan åtgärda problemet efter att du följer dessa instruktioner, kanske vi kan hjälpa. Få hjälp av RouterCheck stöd.Image


Förstå problemet "Dålig administratörslösenord"

Administratörslösenord skyddar din router från obehöriga tillgång till dess funktioner. Ett dåligt valda lösenord underlättar hackare runt om i världen att kompromissa med din router och hem nätverk. Komprometterad routrar exponera alla datorer i hemmet för ytterligare attacker, som äventyrar dina känsliga data.

Tyvärr, många människor aldrig ändra administratörslösenord deras router är standard, vilket gör det ganska lätt för hackare att bryta i. Det finns även webbplatser där du kan slå upp default-lösenordet för någon viss router modell. Det är därför det är så viktigt att använda ett starkt lösenord.

Om RouterCheck har fastställt att du har en dålig administratörslösenord, betyder det att du inte har ändrat standardlösenord, eller du har valt ett mycket vanliga lösenord som är lätt att gissa. I båda fallen rekommenderar vi byte av lösenord omedelbart.

Image


Vad är risken för inte fästande den här problem?

Ett dåligt valda router lösenord är alltid en viktig fråga. Många människor har en falsk känsla av säkerhet eftersom de anser att deras nätverk inte är tillgänglig av hackare på Internet. Även detta kan vara sant, det betyder absolut inte att att routerns lösenord är bortom attack.

Hackare använder rutinmässigt virus på datorer i hemnätverket att försöka bryta sig in i det nätverk router. De kan också använda en CSRF (Cross-site begäran förfalskning) attack att använder infekterade webbsidor för att dra nytta av vissa router sårbarheter. Summan av kardemumman är att routerns lösenord är mycket viktigt och inte bör standardvärdet eller enkelt gissat värde.

Leverantörsdokumentation

Ofta är det en bra idé att titta igenom routerns dokumentation för att lära dig att åtgärda problem. Gå till leverantörens supportwebbplats där du kan hämta dokumentation.


Hur man löser problemet "Dålig administratörslösenord"


Step 1: Logga in på routern

Du använder en webbläsare att interagera med din router och åtgärda dess konfigurationsproblem. Men innan du kan interagera med din webbläsare, måste du logga in i den. RouterCheck kan ge dig detaljerade instruktioner för att logga in till routern.

Step 2: Om du loggar in framgångsrikt, routerns hemsida öppnas.

Step 3: Gå till sidan administratör.

Hitta sidan med administratörsinställningarna. Sidnamnet kan likna:

  • Administratör
  • Administration
  • Administratörsinställningar

Navigera till den här sidan genom att klicka på lämpliga menyobjekt och knappar.

Step 4: Om du är framgångsrik, öppnas routerns administratör sida.

Step 5: Välj ett nytt lösenord.

Att välja ett nytt lösenord är ett mycket viktigt steg. Det skyddar din router och nätverk från inkräktare.

Använd inte ett gemensamt lösenord "lösenord" eller "qwerty". Välj något som är lite ovanligt, men fortfarande minnesvärd till dig. Säkerheten i nätverket beror på detta.

Step 6: Ändra lösenordet.

Step 1: Leta efter ett ställe att skriva in ditt nya lösenord - kanske en låda som kallas "Nytt lösenord".

Step 2: Om det behövs Skriv samma lösenord i en annan låda som kallas "Skriv nytt lösenord".

Step 3: Klicka på "Apply"-knappen.

Step 7: Kom ihåg ditt nya lösenord.

En viktig del av din lösenord att komma ihåg ditt lösenord. En router är inte en typisk webbplats som kommer att återställa ditt lösenord för dig eller skicka tips om du glömmer det. Om du glömmer din routers administratörslösenord, är det enda sättet du kan komma åt routern genom att återställa routern till fabriksinställningarna. Detta kan du tillbaka till router, men det skriver över alla router anpassningar (som att sätta upp WiFi säkerhet). Du måste göra om inställningarna.

Om det behövs kan du skriva ner din router lösenord. Men:

  • Tänk vad du har skrivit bort från nyfikna ögon.
  • Kom ihåg där du har skrivit här! Skriva något hjälper inte om du inte kan hitta där du har lagt den.

Alternativt kan du lagra lösenordet i ett lösenord manager. sv[Not only can the password manager help you by creating the password for you, but it will securely store the password for you, and you won’t have to search for that bit of paper.] Och med all sannolikhet ditt lösenord direktör kommer att logga in på din WiFi administrationssida för dig. Om du överväger använder ett lösenord chef, rekommenderar vi att du använder klibbiga lösenord.

Step 8: Kör RouterCheck.

Nu när du har fixat ditt problem, kör RouterCheck igen för att verifiera att du verkligen har åtgärdat problemet.


RouterCheck Support | Sericon Technology Inc. © 2015-2019