Välj ett språk och tryck sedan på "Skicka"

Image

Fastställande av "WPS är aktiverat" problemet (ASUS / RT-AC51U)


Obs: Om du inte kan åtgärda problemet efter att du följer dessa instruktioner, kanske vi kan hjälpa. Få hjälp av RouterCheck stöd.Image


Förstå problemet "WPS är aktiverat"

WPS (eller WiFi Protected Setup) är ett system som används av många leverantörer av router för att göra uppgiften att ställa in hem WiFi lättare. Som WPS-aktiverade routrar aktiverar enheter att ansluta på två sätt: antingen genom att trycka på en knapp på routern genom att skriva in en PIN-kod (hittas vanligen på en etikett på undersidan av routern). Tyvärr, hackare kan bryta i routrar där WPS är påslagen, så det bör vara avstängd om möjligt. Routrar med WPS aktiverat är ett lätt byte för hackare, även om WPA2 används.

Image


Vad är risken för inte fästande den här problem?

Hotet mot dig för WiFi security problem är lite annorlunda än de hot som andra sårbarheter. En WiFi security är ett mycket lokaliserad problem. Hackare halvvägs över hela världen inte kan dra fördel av dålig WiFi security och försöker bryta sig in i nätverket. Det verkliga hotet är med dina grannar och personer i din omedelbara närhet försöker bryta sig in i nätverket.

Lokala människor bryter in i ditt hemnätverk utgör ett mycket olika hot än gör professionella hackare, och de kommer att göra mycket olika saker. Organiserade hackare funderar på att göra några snabba money av dig genom att stjäla känslig material eller konfigurera ditt nätverk till deras förmån, den lokala amatören söker något helt annat.

Första kanske amatör helt enkelt letar efter Bus. De ska bryta sig in i nätverket för skojs skull - att se om de är i stånd att göra det. Om de gör, då du skulle bättre hoppas att det är allt de gör. Människor som bryter andra människors nätverk ofta fortsätta deras rackartyg av utplånande arkivera eller orsakar andra problem.

Den andra typen av lokala person som bryter sig in i deras grannes nätverk letar efter något annat. De vill använda din internetuppkoppling för att göra något som de inte vill spåras tillbaka till sig själva. Vad det än är att de vill göra, oavsett om det är farligt, omoraliskt eller direkt olagligt, de inte vill vara de som det spåras tillbaka till. Om de är i nätverket, det kommer inte spåras tillbaka till dem - det kommer att spåras tillbaka till dig.

Leverantörsdokumentation

Ofta är det en bra idé att titta igenom routerns dokumentation för att lära dig att åtgärda problem. Gå till leverantörens supportwebbplats där du kan hämta dokumentation.


Hur man löser problemet "WPS är aktiverat"


Step 1: Logga in på routern

Du använder en webbläsare att interagera med din router och åtgärda dess konfigurationsproblem. Men innan du kan interagera med din webbläsare, måste du logga in i den. RouterCheck kan ge dig detaljerade instruktioner för att logga in till routern.

Step 2: Om du loggar in framgångsrikt, routerns hemsida öppnas.

Step 3: Gå till sidan WPS (Wifi Protected Setup).

Du vill hitta en sida som har inställningar för WPS (Obs: detta kan eller kan inte vara på samma sida som vanlig trådlös säkerhet). Sidnamnet kan likna:

  • WPS-inställningar
  • Trådlösa inställningar
  • Trådlös säkerhet
  • WiFi säkerhet

Navigera till den här sidan genom att klicka på lämpliga menyobjekt och knappar.

Step 4: Om du är framgångsrik, sidan routerns WPS (Wifi Protected Setup) öppnas.

Step 5: Stänga av WPS

Leta efter en kryssruta som gör att du kan kontrollera om WPS är på eller av. Obs: Vissa routrar tillåter inte att inaktivera WPS.

Step 6: Kör RouterCheck.

Nu när du har fixat ditt problem, kör RouterCheck igen för att verifiera att du verkligen har åtgärdat problemet.


RouterCheck Support | Sericon Technology Inc. © 2015-2019